DJI Phantom 2

Een scherpe aanbieding van Conrad, gecombineerd met een strategisch ingewisselde kortingsbon maakt dat een professionele quadcopter voor minder geld kant-en-klaar gekocht kan worden dan zelfgemaakt. Bekijk de uitpakparty.

DJI Phantom 2De Phantom 2 van DJI Innovations zoals deze op de foto is afgebeeld is een platform met een onvoorstelbare hoeveelheid sensoren en computerkracht.

Uiteindelijk zijn er slechts vier bewegende delen: de vier motoren waaraan de propellers zijn bevestigd. De rest van de elektronica bestaat uit GPS, accelerometers, een elektronisch kompas, heel veel LED's, microcontrollers, een 2.4 GHz 7 kanaals ontvanger en motorbesturingen.

Als platform kan de Phantom 2 worden uitgebreid met camera's en extra sensoren en zenders. Ik zie zelf heel veel in 'first person view', ofwel de mogelijkheid om live te zien wat de camera onder de Phantom 2 ziet. Het is een relatief uiterst goedkope manier om een oneindig aantal vlieguren te maken, zonder hiervoor een vliegtuig te hoeven huren.