Rigol DS1052E oscilloscoop upgrade naar 100 MHz

De Rigol DS1052E oscilloscoop beschouw ik als één van de beste meetinstrumenten in mijn werkplaats: goede kwaliteit, brede uitrusting, veel praktische toepassingsgebieden en een lage prijs. Ik heb 'm een paar jaar geleden op een Chinese website gekocht en het apparaat is, naast de digitale voeding en de Fluke multimeter, één van mijn drie favoriete elektronische gereedschappen.

DS1052E

Ik ben bezig de elektronica werktafel te verhuizen van de vliering naar de werkplaats in de kelder en een nadeel van de kelder ten opzichte van de vliering is het klimaat, dat in de kelder misschien minder ideaal is voor elektronische meetapparaten. Tijd om de Rigol te voorzien van een beschermende tas. Die zoektocht was over voordat hij was begonnen: Conrad heeft de originele Rigol DS-tas voor ongeveer hetzelfde bedrag als ik deze vanaf een Chinese website in huis kon krijgen. Maar in die zoektocht kwam ik wel een paar interessante reviews en aanpassingen tegen.