3,5 inch aanraakscherm voor Raspberry Pi

In diverse Chinese webwinkels wordt een 3,5 inch 480x320 pixels aanraakscherm voor een Raspberry Pi aangeboden. BangGood levert er een plexiglazen behuizing van 92 x 67 x 34mm bij, waar de Pi en het scherm netjes in kunnen worden afgemonteerd.

3,5 inch aanraakscherm in plexiglas behuizing voor Raspberry Pi 2 en 3

Voor de prijs hoef je het niet te laten: de hele set (display, behuizing en pennetje voor het aanraakscherm) komt inclusief verzending op € 14,-. Alleen de behuizing is het dat al waard.

Chinese websites staan niet bekend om hun kwalitatief hoogwaardige software. Bij BangGood is dat ook in dit geval zo. Maar één van de fabrikanten van het display, Elecrow (er zijn, zoals dat in China betaamt, diverse klonen van hetzelfde product), levert een stappenplan voor de installatie. Op een Raspberry Pi waar de SPI-interface al is aangezet betekent dit:

git clone https://github.com/Elecrow-keen/Elecrow-LCD35.git
cd Elecrow-LCD35
sudo ./Elecrow-LCD35

Na het opnieuw opstarten van de Pi zou het scherm nu als primair display moeten opkomen. Als je een grafische schil hebt geïnstalleerd wordt dat getoond (en kun je dit met vinger of pennetje bedienen), als je tekstuitvoer hebt gekozen dan wordt terminaluitvoer getoond. Voor het gebruik als aanraakscherm staat in het stappenplan hoe het scherm moet worden gekalibreerd en hoe een schermtoetsenbord moet worden aangezet.

Na het opstarten werkt het kleine beeldscherm