3D printer upgrade naar Dremel 3D45 en bouw 3D printer verrolbare kast

Toen ik in maart een Dremel 3D20 3D printer op de kop tikte wist ik nog niet hoe handig het is om een betrouwbare, internetgekoppelde 3D printer altijd als gereedschap in je elektronica-lab te hebben klaarstaan. Na een paar maanden leek het me een goed idee om de 3D20 een permanente opstelling in de kelder te geven, met het filament in een kast eronder. Na eens wat rondgeneusd te hebben om te zien hoe anderen dit oplossen kwam ik toevallig de opvolger van de 3D20, de Dremel DigiLab 3D45 tegen. Deze printer is iets groter en zwaarder, heeft een verwarmde printer-bouwplaat en kan ook flexibele filamenten zoals nylon en rubber aan.

De Dremel 3D45 komt in een onmogelijk grote en zware doos en heeft een glazen bouwplaat

Niet dat het nodig was om een grotere, veel zwaardere printer te hebben om hier een handige opstelling mee te maken en toen ik de 3D45 op de plek van de 3D20 had neergezet wist ik het zeker: hiermoest een speciale verrijdbare kast voor komen.

De Dremel DigiLab 3D45 neemt meer plek in dan de voorganger, de 3D20

Ik had nog voldoende restmateriaal liggen van eerdere projecten en het leuke van hout is, dat het in allerlei varianten met elkaar verbonden kan worden. Met wat plaatmateriaal kon ik een kast maken, waarna ik de binnenkant versterkte met diverse vuren planken die ik nog had liggen. Het geheel was een lappendeken van verschillende materialen, maar het eindresultaat was prima. De bovenkant heb ik van verschillende plaatmateriaaldiktes gemaakt, onderling verlijmd.

Verschillende diktes plaatmateriaal, inwendig versterkt met vuren plankjes

Ik had bedacht dat de kast er professioneel uit moest komen te zien, iets wat niet zou misstaan in een onderzoekslab waar Dremel de inrichting had verzorgd. De kleuren blauw, grijs en oranje zijn direct afkomstig van de productkleuren van Dremel. Het Idea logo vond ik op het internet, waarna ik er een stencil van maakte. Met een deurtje in de kast en een plank aan de binnenkant was het eindresultaat heel aardig wat me voor ogen stond.

Verrijdbare printerkast met Dremel 3D45 printer bovenop en voorraad filament netjes acher een deurtje opgeborgen

Plaats een reactie